Ramsar

EUROPARC FEDERATION

Parkovi DINARIDI

DanubeParks

DanubeParks

The European Charter for Sustainable Tourism in Protected Areas

SavaParks

euroNATUR

European Stork Villages

Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije

Bio portal

 Posjetite nas na:


Weather by Freemeteo.com

Kako do nas?

>> Čigoč – europsko selo roda
>> Krapje – selo graditeljske baštine
>> Repušnica
>> Kako doći u PP Lonjsko polje javnim prijevozom?

 

Čigoč – europsko selo roda

Kako doći do Čigoča?

Ako dolazite autocestom iz smjera Zagreba ili Slavonskog Broda…

• treba izaći s autoceste na izlazu Popovača – cestom desno kroz naselje Potok i Stružec prema Sisku – na raskršću, na kojem je grad Sisak označen ravno, ne ulaziti u grad, nego skrenuti lijevo, prema industrijskoj zoni – na sljedećem raskršću skrenuti prema selu Lonja – lijevom obalom Save kroz sela Preloščica, Lukavec i Gušće do Čigoča.


>> uvećaj kartu

Kad uđete u selo Čigoč….
• zbog uske ceste i nemogućnosti parkiranja u selu, molimo Vas da autobus ili osobni automobil parkirate iza Društvenoga doma, s lijeve strane ceste. Iza Društvenoga doma nalazi se i javni sanitarni čvor. Nakon izlaska iz autobusa, uputite se pješice cestom oko 150 m, do kuće br.26, na kojoj se nalazi ploča s logotipom Parka prirode Lonjsko polje – to je Informativni centar Parka prirode!!!

 

Krapje – selo graditeljske baštine

Kako doći do Krapja?

Ako dolazite iz smjera Zagreba ili Slavonskog broda …
Trebate izaći s autoceste na izlazu br. 10 Novska a zatim se pružaju dvije mogućnosti:

  1. po izlasku s autoceste skrenuti desno u pravcu Jasenovca, u Jasenovcu na raskrižju prije mosta preko rijeke Save uputiti se desno u pravcu Drenovog boka i Krapja (pratite smeđu turističku signalizaciju). Odmah na početku sela s desne strane na kućnom br. 16 nalazi se obnovljena drvena posavska kuća – to je informativni centar Parka prirode!!!
  2. po izlasku s autoceste skrenuti lijevo, zatim na raskrižju Brestača na kružnom toku skrenuti lijevo u pravcu Kutine. Županijskom cestom Ž-3249 vozite do sela Nova Subocka kada na raskrižju treba skrenuti lijevo te kroz sela Stara Subocka i Plesmo dolazite u Krapje. Ulaskom u Krapje na raskrižju skrenite lijevo, nakon 1 km na kraju sela s lijeve strane na kućnom br. 16 nalazi se obnovljena drvena posavska kuća – to je informativni centar Parka prirode!!!


>> uvećaj kartu

 

Repušnica

Kako doći do Repušnice?

  1. Ako dolazite autocestom iz smjera Zagreba…

    treba izaći s autoceste A3 na izlazu br.8 Popovača – lijevo prema centru grada Popovača a zatim na kružnom toku u krenuti u pravcu Kutine kroz Voloder, Gornju Gračenicu dolazite u Repušnicu gdje kod društvenog doma skrećete desno prema Repušničkom polju. Tik pred autocestom skrećete desno gdje vam je parkiralište i objekt Prijamnog centra Repušnica.


  2. ili Slavonskog Broda…

    treba izaći s autoceste A3 na izlazu br.9 Kutina – lijevo prema centru grada te na prvom semaforu lijevo u pravcu grada Popovače , prvo selo u koje ulazite iz grada je Repušnica gdje odmah nakon škole i crkve skrećete lijevo prema Repušničkom polju. Tik pred autocestom skrećete desno gdje vam je parkiralište i objekt Prijamnog centra Repušnica.


>> uvećaj kartu

 

 

Važna napomena:


Ako dolazite povišenim ili autobusom na kat, on ne može proći ispod nadvožnjaka na izlazu iz Jasenovca prema Drenovom Boku (maximalna visina 3,5 m), zbog toga nakon izlaska s autoceste treba skrenuti lijevo do kružnog toka, a zatim ponovno lijevo smjerom Nova Subocka – Stara Subocka – Plesmo te u selu Krapje skrenuti lijevo oko 1 km do kuće br. 16.


>> uvećaj kartu

 

Kako doći u PP Lonjsko polje javnim autobusnim prijevozom?

Polazak iz Siska: Dolazak u Čigoč:
06:40 07:25
10:30 # 11:15
11:00 11:45
13:15 # 14:00
14:50 15:35
16:50 # 17:35
19:50 20:35

# ne vozi subotom, nedjeljom i blagdanom

 

Kako doći u PP Lonjsko polje vlakom?

Polazak iz Novske: Dolazak u Jasenovac:
05:44 06:00
10:43 10:59
14:03 14:19
18:14 18:30