Ramsar

EUROPARC FEDERATION

Parkovi DINARIDI

DanubeParks

DanubeParks

The European Charter for Sustainable Tourism in Protected Areas

SavaParks

euroNATUR

European Stork Villages

Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije

Bio portal

 
Posjetite nas na:
F LL
LILL


Prijamni centar Osekovo

Projekt "Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra "Crna Roda" Osekovo"

Lonjsko poljeIdejni projekt

Opći cilj projekta:
Povećanje atraktivnosti Parka prirode Lonjsko polje kroz izgradnju posjetiteljskog centra Crna roda i povećanje, obrazovnog kapaciteta ciljanih skupina - zaposlenika Parka, lokalnog stanovništva, ostalih relevantnih dionika na području Parka
Prijavitelj projekta: JU Park prirode Lonjsko polje
Partneri  projekta: Grad Popovača i Sisačko-moslavačka županija
Suradnici na projektu: TZ grada Popovače, MO Osekovo, Udruga „Voloderska jesen“, KUD „Stjepan Šajnović“ Osekovo, Udruga radionica „Narodno tkivo i vezivo“ Osekovo, KUD „Potočanka“ Potok, Udruga vinogradara i voćara „Škrlet“ Popovača, Udruga za promicanje kulturnih i turističkih vrijednosti Moslavine „Moslavina info“, Povjesna udruga „Moslavina“, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Izviđački odred Jelengrad“ Popovača, NK „Dinamo“ Osekovo, DVD Osekovo, LD „Kuna“ Osekovo i Udruga žena Osekovo
Krajnji korisnici projekta:

Područje provedbe projekta: selo Osekovo i područje Parka prirode Lonjsko polje
Provedba aktivnosti projekta: 72 mjeseca (od 01./2014. – 12./2019.)
Vrijednost projekta: 16,512.476,75 HRK
Bespovratna sredstva od strane Ministarstva regional. razvoja i fondova EU: 12.826.999,00 HRK    
Intenzitet potpore: 77,68 %
Izrada projektne aplikacije:  Razvojna agencija SIMORA   
Projektant: Arhitekti Roth&Čerina, Zagreb
Sadržaj projekta:               

 

 >> Podaci o projektu - Prijavni obrazac A (pdf, 0.49 MB)

Lonjsko poljeIdejni projekt

Lonjsko poljePanorama Osekovo


 

Potpisan Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava Parku prirode Lonjsko polje

U Vladi Republike Hrvatske potpisano je 24. kolovoza 2017. godine 28 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine, a koji se odnose na razvoj poslovne infrastrukture te opremanje bolnica i socijalnih ustanova i očuvanje kulturne i prirodne baštine. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 670 milijuna kuna, od čega je 554,1 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.
Ugovore koji se odnose na očuvanje kulturne i prirodne baštine potpisala je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac a jedan od potpisanih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava bio je i projekt pod nazivom "Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra "Crna Roda" Osekovo". U ime Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje ugovor je potpisao ravnatelj Ivor Stanivuković a temeljem ovog Ugovorom Ustanovi Parka, od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, biti će dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 12.826.999,00 kuna. Cilj ovog projekta je izgradnja posjetiteljskog centra u Osekovu, osam vidikovaca, edukativne i promotivne aktivnosti te uvođenje sustava za praćenje broja posjetitelja. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje dok su partneri na projektu Sisačko-moslavačka županija i Grad Popovača.
Od ostalih zaštićenih područja u Hrvatskoj ugovore su potpisali još Park prirode Papuk, Nacionalni park Risnjak i Park prirode Učka.

Lonjsko polje